Happening PAMATUJ! 2018 ve vašich rukách

Prosím o šíření této pozvánky na Happdening PAMATUJ! 2018, dne 8. března

 

Dobrý den,

 

vyzýváme všechny školy a školky, církve a náboženské organizace, umělecká uskupení, kulturní domy, sportovní svazy, organizace a kluby, mládežnické organizace, kluby seniorů, vokální soubory, fun kluby, filmové a divadelní organizace, literární uskupení, svazy a kluby, prostě všechny lidi v ČR, kteří chápou vyvraždění Terezínského rodinného tábora ve dnech:

 

….......8.3.1944 (3 792 obětí všech věkových kategorií) a

10. - 11.7. 1944 (6 500 obětí všech věkových kategorií)
….......................................................................................
Celkem během 3 nocí více než 10 000 mužů, že, starců a dětí
provinění: Židovský původ (všichni byli československými občany)

 

za podstatnou tragédii a újmu naší země, kterou je nutno přípomínat nejen proto,abychom vědomě předešli opakování takového masakru zejména v dnešní době, kdy má jedinec možnost využívat daleko ničivější prostředky k zabíjení lidí než kdykoliv dříve, ale také v zájmu příštích generací.

 

V uplynulých pěti letech se vždy 8.března konal happening PAMATUJ! na desítkách míst po celé ČR: na náměstích, školách, v kavárnách a modlitebnách a kostelích apod. Níže posílám odkazy na videa zachycující happeningy na různých místech v ČR. Můžete se nechat inspirovat ale můžete si vytvořit Váš vlastní důstojný připomínací program na základě Vašich možností, dovedností a lokální historie. Jednotícím prvkem happeningu PAMATUJ! jsou písně, které také zpívali odsouzenci, když šli do plynových komor na smrt. Můžete nacvičit vícehlasý sborový zpěv anebo stačí zpěv unisono hlavní melodie, anebo alespoň přečíst texty těchto písní (Shema Yisrael, Hatikva, Kde domocv můj). Noty a texty najdete na adrese www.e-noty.cz

 

Uvítám, když mi předem dáte vědět (Název organizace, Jméno oeganizátora nebo koordinátora akce, místo konání, spojení, počet předpokládaných účastníků a charaktrer akce (konzert, přednes básní, komponovaný program, anebo jen tři písně a stručná inforace, proč je připomínáme (záleží na vás). 

 

Neváhejte být kreativní, pokud nemáte zkušenosti s organizováním takových akcí, nemusíte mít obavy z byrokraticiého složitého žádání o povolenl na úřadě, jsou vždy k tomuto projektu vstřícní a nikdo nedělá žádné překážky.

 

Upřímně se těším na zprávy od Vás i informace o nových zkušenostech. Přeju zajímavé nové zážitky a nová přátelství při realizaci vašich programů v rámci Happeningu PAMATUJ! 2018. 8.3.2018. - v předvečer nově oznámeného „významného dne“ 9.3.2018, který byl Senátem navržen právě na paměť této tragické události.

 

Marek Šlechta

http: //marekslechta.webnodde.cz

+420 774 685 370

 

Podrobnější infomace

https://marekslechta.webnode.cz/impuls-pamatuj/happening-pamatuj-2017/